Schuitjes

Schuitjes zijn een heerlijk hapje dat je kunt maken met allerlei verschillende ingrediënten. Ze zijn perfect voor een feestje, een borrel of gewoon als lekker tussendoortje. Let op; bestel alles vroegtijdig bij de ons! Wij hebben de schuitjes niet standaard op voorraad.

Ingrediënten

  • 2 schuitjes
  • Gerookte olijfolie
  • Peper en zout
  • Brood voor de toast
  • 1 takje peterselie

Benodigdheden

  • BBQ of Kamado
  • Aluminiumfolie
  • (Kern) thermometer

Aan de slag

  1. Haal de schuitjes een dag van tevoren uit de verpakking en laat ze gedurende 24 uur weken in zout water. Gebruik de verhouding van 80 gram zout per liter water.
  2. Bereid de barbecue voor om direct te grillen op een temperatuur van 200 graden Celsius.
  3. Haal de schuitjes uit het water en dep ze goed droog. Strijk een beetje gerookte olijfolie over het merg en breng vervolgens grof zeezout en peper aan.
  4. Plaats de schuitjes op gekreukelde aluminiumfolie om ze stabiel te houden en om te voorkomen dat het uitdruipende vet direct in de kolen valt.
  5. Gril de schuitjes gedurende 20 minuten, totdat ze een kerntemperatuur van minimaal 65 graden bereiken. Tijdens het grillen kun je enkele sneetjes bruin brood met olijfolie insmeren en kort knapperig grillen op de barbecue.
  6. Wanneer de schuitjes klaar zijn, kun je de toast ermee besmeren en garneren met wat fijngesneden peterselie.

Tip: Serveer dit gerecht in combinatie met een peated whisky voor een extra smaakvolle ervaring!”