Copyright © 2023. All rights reserved. Powered by Admotions.
Neem een grote braadpan en giet hierin 1 fles (goede) wijn en voeg de in grove stukken gesneden wortelen, de in grove stukken gesneden middelgrote uien, de laurierblaadjes, de gepelde teentjes knoflook, verse tijm en peterselie toe. Breng alles aan de kook gedurende ongeveer 10 minuten. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en zet het 1 of 2 uur in de koelkast tot het koud is.
Snijd intussen het vlees in grote stukken (beetje waar je zelf van houd, maar wij bedoelen ongeveer 5 cm in blokjes). Als je het lekker vindt is het prima, maar eventueel overtollig vet zou je kunnen verwijderen. Een beetje vet komt de smaak overigens wel ten goede.
Zodra de marinade is afgekoeld, doe je het vlees erbij. Je kunt ervoor kiezen om het geheel over te zetten in een andere pan of in een afsluitbare bak, maar het geheel laat je afgedekt een nacht (minimaal 8 uur) in de koelkast staan.
Na het marineren ga je als volgt te werk:
Belangrijk is dat het geheel écht zo’n 3 uurtjes lekker kan sudderen
Tip:
Iedereen die wel eens een stoofvleesgerecht heeft gehad, weet dat het gerecht de volgende dag eigenlijk nog lekkerder smaakt. Je zou daarom kunnen overwegen, het gerecht de volgende dag te eten, maar we weten zeker dat je niet zolang kunt wachten, wedden? Eet smakelijk!
Maandag
Gesloten
Dinsdag
08:30 – 17:30
Woensdag
08:30 – 17:30
Donderdag
08:30 – 17:30
Vrijdag
08:30 – 17:30
Zaterdag
08:00 – 16:00
Zondag
Gesloten