BBQ-handleiding

Een heerlijk groot stuk vlees gekocht bij Vleeshouwerij Saasveld en wil je die als een echte BQQ-Master bereiden? Wij helpen je met de juiste bereidingswijze voor de côte de boeuf, entrecôte, bavette en ribeye!

Ingrediënten

Benodigdheden

Wat heb je nodig om te beginnen?

  • Kernthermometer, bij ons in de winkel verkrijgbaar.
  • Barbecue
  • Zeezout van Fleur de Sel, bij ons in de winkel verkrijgbaar.

Aan de slag

Hoe moet je je voorbereiden?

  • Voordat je gaat barbecueën leg je het stuk vlees minimaal 1 uur op kamertemperatuur op het aanrecht in de verpakking. Leg het vlees daarna 30 minuten vacuüm verpakt in handwarm water.

Hoe grill je het vlees op de barbecue?

  • Grill het vlees op hoog vuur of hete kolen. Draai het vlees niet te vaak om, ongeveer 4 keer.

Wat is de juiste kerntemperatuur?

  • Een goede manier om te kijken of het vlees gaar is, is door de kerntempratuur te meten. Hieronder wordt de juiste kerntemperatuur weergegeven voor rare, medium en well done. De thermometer steek je altijd in het dikste gedeelte van het vlees. Let er daarbij op dat je niet te dicht bij het bot zit of op het vet. Bij het bot geeft de thermometer een te hoge temperatuur aan en bij het vet een te lage temperatuur.

Hoe serveer je het stuk vlees uit?

  • Haal het vlees bij de juiste kerntemperatuur van de barbecue en laat het 5- 10 minuten rusten (afhankelijk van het formaat vlees). Snijd het vlees in dunne plakjes (trancheren) en strooi er vervolgens zeezout overheen. Serveer het vlees op een mooie plank of schaal.