Bavette rollade

Veelzijdig vlees, bakken als biefstuk maar ook perfect als rollade. Heerlijk met vet doorregen vlees uit de vang van het rund. In de Franse keuken een hoog aangeschreven stuk vlees dat inmiddels volledige bekendheid heeft in Nederland! Dit vlees is grover van structuur en moet gesneden worden op de draad zodat het vlees mooi mals wordt. Voor de echte vleesliefhebber, carpacciorollade! Gegaarde bavette met een touch van carpaccio, een ware smaakbeleving!

Ingrediënten

  • Bavette 1500 gr
  • Truffelmayonaise 4 el
  • Pesto 4 el
  • Pijnboompitten 3 el
  • Zongedroogde tomaten 4 el
  • Parmezaanse kaas (geraspt) 60 gram
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden

  • Kamado/BBQ
  • Slagerstouw
  • Kerntemperatuur meter
  • Aluminiumfolie

Aan de slag

  • Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op 170 graden.
  • Leg de bavette op een snijplank en begin deze vanaf de zijkant doormidden te snijden tot op 2 cm na. (Deze techniek heet vlinderen.)
  • Grill de pijnboompitten kort aan tot ze mooi bruin zijn en snijd de basilicum en zongedroogde tomaten fijn.
  • Vouw de bavette open, voeg peper en zout toe en bestrijk deze met de pesto en truffelmayonaise.
  • Verdeel hierover de pijnboompitten, tomaten, verse basilicum en als laatst de geraspte kaas.
  • Rol de bavette strak op als een rollade en knoop deze vast met slagerstouw.
  • Plaats de bavette op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 45 graden.
  • Laat de bavette 15 minuten rusten in aluminiumfolie, het vlees gaart dan door tot ongeveer 47 graden.

De bavette is nu klaar om aangesneden te worden!