Steak Tartaar

Voor steak tartaar wordt meestal mager en zeer vers rundvlees gebruikt. Het meest gangbare vlees voor steak tartaar is ossenhaas vanwege de zachtheid en malsheid. Ossenhaas is bijzonder geschikt vanwege de fijne textuur en milde smaak. Je kunt echter ook andere biefstukdelen van het rund gebruiken, zoals lendestuk of (kogel)biefstuk. Dit is een heerlijk recept voor steak tartaar, een gerecht dat bestaat uit rauw rundvlees dat op smaak is gebracht met diverse ingrediënten. Hier zijn de stappen om steak tartaar te bereiden:

Ingrediënten

  • Biefstuk 500 gr (bij voorkeur ossenhaas, lendestuk of kogelbiefstuk
  • 2 grote augurken (fijngesneden)
  • 2 theelepels kappertjes (fijngesneden)
  • 2 sjalotjes (fijngesneden)
  • 2 takjes peterselie (fijngesneden)
  • 1 theelepel Worcestersaus
  • 1 theelepel Kikkoman saus (sojasaus
  • 4 eidooiers
  • 1 theelepel mosters
  • Toast (om te serveren)
  • Truffelmayonaise
  • Peper en grof zeezout

Benodigdheden

  • Keukenpapier
  • Vlijmscherp mes
  • Mengkom
  • Lepel
  • Ronde steekvorm

Aan de slag

  1. Haal de biefstuk uit de verpakking en dep het vlees goed droog met keukenpapier.
  2. Snijd het vlees in kleine blokjes en doe deze in een mengkom.
  3. Voeg de fijn gesneden augurken, kappertjes, sjalotjes en peterselie toe aan de kom.
  4. Voeg de Worcestersaus, Kikkoman saus en mosterd toe aan de ingrediënten in de kom.
  5. Meng alles grondig door elkaar met een lepel. Breng het mengsel op smaak met peper en grof zeezout.
  6. Gebruik een rond steekvormpje om de steak tartaar op de borden te presenteren. Druk het mengsel zachtjes aan met een stamper.
  7. Maak in het midden van het vlees een klein kuiltje en plaats hier voorzichtig een eidooier in.
  8. Garneer het gerecht met een paar dotjes truffelmayonaise voor extra smaak.
  9. Serveer de steak tartaar met toast om te dippen en eventueel enkele plakjes cherrytomaat, zilveruitjes en kleine plakjes komkommer voor een mooie presentatie en extra smaak.